Inschrijven

Autorijles

Autorijles
Tegenwoordig is het hebben van een autorijbewijs een algemeen goed. Wij kunnen je vakkundig ondersteunen in het behalen van je rijbewijs. Als het uiteindelijk zover is, zorgen wij ervoor dat je bekwaam en vol zelfvertrouwen plaats neemt achter het stuur. Wij laten altijd de ruimte voor een plezierige beleving zodat je met een glimlach deel kunt nemen aan het verkeer.
Een autorijopleiding bestaat uit twee onderdelen: theorie en praktijk.

Theorie
Het theoriegedeelte bestaat uit: gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht. Bij gevaarherkenning wordt je gevraagd om risico’s in bepaalde verkeerssituaties te beoordelen en vervolgens zo verstandig mogelijk op deze risico’s in te spelen. Verkeersregels bestaan uit het lezen van verkeersborden, wegtekens en –markeringen, maximum snelheden en rijstijl ten behoeve van het milieu (beter bekend als het: Nieuwe Rijden). Verkeersinzicht is een onderdeel die jouw beoordelingsvermogen toetst in verkeerssituaties die niet expliciet behandeld zijn/worden in verkeersregels.
Wij werken met iTheorie. Dit is een online leerprogramma waarmee je op eigen gemak kunt voorbereiden voor je theorie examen. Als je de theorie eenmaal beheerst, gaat het in de praktijk ook beter.

Praktijk
Tijdens het praktijk gedeelte neem je actief deel in het verkeer.
Je eerste rijles wordt altijd ingedeeld als een intakeles. Tijdens deze intakeles kunnen wij een goed beeld vormen van jouw vaardigheden, waarop we de rest van het programma afstemmen. De programma indeling is altijd flexibel en kan tussentijds aangepast worden om zo efficiënt mogelijk naar het rijexamen toe te werken. Jouw voortgang houden wij bij in de PlanGo app waar jij ook altijd toegang tot hebt.

Examen
Het rijexamen bij het CBR is de afsluiting van een rijopleiding. Deze officiële gebeurtenis werkt bij menigeen de zenuwen op. Een handig hulpmiddel hierbij is de tussentijdse toets (hierna afgekort tot TTT). De indeling van een TTT is hetzelfde als een rijexamen. Wanneer de bijzondere verrichtingen voldoende worden afgesloten tijdens een TTT, krijg je hiervoor vrijstelling tijdens het rijexamen. Een bijkomend voordeel is dat je alvast kennis maakt met de manier van examineren die door het CBR wordt gehanteerd. Hierdoor kun je beter anticiperen op het rijexamen. Dit alles leidt ertoe dat een leerling die de TTT heeft verricht, een aanzienlijk hogere slagingskans voor het rijexamen heeft. Voor zowel het praktijkexamen als de TTT moet je eerst je theorie examen gehaald hebben.

Waarom Falcon rijschool?
  • Geen wachttijd, direct starten
  • Spoedcursussen
  • Persoonlijk lesprogramma
  • Flexibele lestijden
  • Vaste instructeur
  • Betalen in termijnen

Schijf je nu in!