Ook automaat rijlessen!

Autorijles pakket vanaf €808,- All-Inclusive

Auto en Automaat

Voor autorijles kom je naar Falcon Rijschool!

Ben je van plan jouw autorijbewijs te halen? Schakel of automaat? Dan heet Falcon Rijschool je, samen met vele andere kandidaten, van harte welkom. Lees deze pagina eens door en kijk of je alle informatie over onze autorijlessen vindt waar je naar op zoek bent.

Heb je vragen? Stuur ons dan gerust een berichtje. Je kunt ons ook bellen! Bekijk onze contactpagina voor onze contactgegevens. 

Autorijlessen in Arnhem en Nijmegen
Falcon Rijschool heeft vestigingen in Arnhem en Nijmegen. Wij halen onze kandidaten dus op in heel Arnhem en Nijmegen. Zie het overzicht voor alle gemeenten waar wij actief zijn.

Staat jouw plaatsnaam er niet bij? Geen zorgen, het kan goed zijn dat wij toch actief zijn waar jij woont. Neem in dat geval even contact op om te overleggen. Kom je van verder weg, dan kunnen we altijd op een station of een andere (openbare) locatie in de regio Arnhem en Nijmegen afspreken. Geen probleem!

Arnhem

Westervoort

Duiven

Zevenaar

Lingewaard

Doesburg

Renkum

Rheden

Rozendaal

Overbetuwe

Nijmegen

Wijchen

Beuningen

Berg en Dal

Heumen

Aanmelden voor een intake?

Over onze autorijlessen

Algemene informatie

Starten met autorijlessen?
Heel goed! Een autorijbewijs geeft je heel veel vrijheid en autorijden is super leuk! Daarnaast is een autorijbewijs ook belangrijk voor de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan een baan waarbij autorijden noodzakelijk is... Een rijbewijs is onmisbaar op ieder CV!

 

Eerst een goede rijopleiding
Je autorijbewijs krijg je niet zomaar. Je moet eerst laten zien dat je een auto onder controle hebt. Een goede rijopleiding zorgt dat jij voor elkaar krijgt! De eisen die het CBR stelt zijn best pittig. Maar geen nood. Falcon Rijschool kijkt terug op jaren ervaring in rijopleidingen en honderden geslaagden. Wij helpen jou met een succesvolle rijopleiding en het behalen van jouw autorijbewijs. Meld je makkelijk aan via het aanmeldformulier op deze pagina en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor je het weet zien wij jou tijdens je intake!

 

Tussentijdse Toets en Examen
Wil je graag weten hoe een TussenTijdse Toets (ook wel TTT) en examen ongeveer gaat bij het CBR? Kijk dan eens via onderstaande links op de website van het CBR voor informatie. Bij ons kun je ieder lespakket indien gewenst combineren met een TTT.

> CBR Tussentijdse Toets
> CBR Praktijkexamen

 

Geslaagd? Gefeliciteerd!
Nadat je bent geslaagd kun je de volgende dag naar je gemeente om jouw rijbewijs aan te vragen. Het duurt daarna gemiddeld vijf werkdagen voordat je je rijbewijs op kunt halen.

Wat neem je mee als je naar de gemeente gaat?

 

2toDrive
Sinds 2011 mag je al vanaf dat je 16,5 jaar oud bent autorijlessen volgen (en deelnemen aan het theorie-examen vanaf 16!). Zodra je 17 geworden bent, mag je deelnemen aan het praktijkexamen. Slaag je op je 17e voor dit praktijkexamen, dan mag je tot en met je 18e verjaardag alleen auto rijden onder begeleiding van een zogenaamde 'coach'. Dit kan bijvoorbeeld je vader of je moeder zijn. Wie jouw begeleiders zijn bepaal jij mits deze voldoen aan de gestelde eisen en je mag er maximaal 5 aanwijzen. Voor meer informatie en het aanvragen van deze begeleiders pas ga je naar de website van 2toDrive. De begeleiders pas moet worden aangevraagd voordat je het rijbewijs bij de gemeente aanvraagt!

 

Meld je aan voor een intake!
Voor je het weet komen we je ophalen voor de eerste kilometers over de openbare weg in onze prachtige en luxe uitegeruste lesauto's. Je kan het aanmeldformulier op deze pagina gebruiken. Tot snel!

Spoedopleiding

Wil je graag een spoedopleiding?
Ook daarmee kunnen we je verder helpen. Een spoedopleiding van 3 weken is al mogelijk. Lees hier hoe het e.e.a. in zijn werk gaat. Een spoedopleiding vergt nét wat extra moeite.

 

Een grondige intake
In overleg met jou plannen we je intake. Tijdens deze intake voer je net als iedere andere student de eerste stappen uit om te wennen aan het voertuig en krijg je daar rustig de tijd voor. Geen zorgen, wij verwachten echt geen wonderen! Wij gebruiken deze twee uur durende intake om te beoordelen in welke tijd wij verwachten dat jij het voertuig helemaal onder controle kunt krijgen. Tijdens een spoedopleiding gaan we al vlot aan de gang met inzicht, besluitvaardigheid, bijzondere verrichtingen en aanverwante zaken. Op een spoedopleiding staat iets meer druk omdat wij het examen van tevoren inplannen. De vorderingen tijdens een spoedopleiding gaan vaak erg goed! Dit omdat je er intensief en (bijna) dagelijks mee bezig bent.

 

Goed plannen
We doen vele spoedopleidingen per jaar en weten waar we het over hebben. Het verschilt per kandidaat uit hoeveel rijlessen een spoedopleiding bestaat. Stel: je spoedopleiding bestaat uit 30 uur rijles... Dat zijn 30 afspraken van één uur. Je hebt dan wel 5 tot 6 keer per week rijles, soms misschien zelfs 2 rijlessen op 1 dag! Behoorlijk pittig. Zorg dat je geen (of weinig) andere verplichtingen hebt in die periode en alle energie in je rijopleiding kan steken. Dan is het goed te doen.

We plannen al deze rijlessen alvast richting jouw examendatum. Je begint daarom relatief kort voor het examen aan de rijlessen. Heb je toch extra rijlessen nodig voordat je examen kunt doen? Dan maken wij daar extra tijd voor. Bij Falcon Rijschool maken we je niet 100%, maar 110% klaar voor het examen!

 

Zorg dat je je theorie op zak hebt!
Voordat je kunt beginnen aan de spoedopleiding dien je in het bezit te zijn van het theoriecertificaat! Een praktijkexamen kan geen doorgang vinden als je deze niet hebt. Ook heb je direct met de start van de rijopleiding de kennis van de verkeersregels en tekens al nodig. Je moet zelf je theorie examen aanvragen via de website van het CBR en zorg dragen voor het aanschaffen van het juiste studiemateriaal. Het itheorie studiemateriaal dat wij aanbieden is daarvoor uitstekend geschikt! Bekijk daarvoor onze Prijzen autorijles pagina.

Meld je bij ons aan voor een intake in Arnhem of Nijmegen, of neem eens contact met ons op als je meer informatie wenst.

Veel gestelde vragen

Wanneer is de intake?
Wanneer het jou uitkomt! Deze plannen we altijd in overleg. We geven 6 dagen per week rijles (ma t/m za) dus daar gaan we zeker uitkomen. Over het algemeen kunnen we binnen een week een intake aanbieden.

 

Hoeveel kost een intake?
Een intake van 1,5 uur kost eenmalig €50,- en staat los van de rijles pakketten.

 

Halen jullie mij op?
Jazeker! Precies voor de deur zelfs op het door jou opgegeven adres. Wil je graag ergens anders opgehaald worden? Bijvoorbeeld op school of het station? Dan doen we dat!

 

Hoeveel lessen heb ik nodig?
Die vraag krijgen we vaak! Dat is per persoon verschillend. Gemiddeld hebben kandidaten ongeveer 39 rijlessen nodig om zich de gehele rijprocedure eigen te maken. Het is afhankelijk van hoe je het autorijden oppakt en of je handig bent met het voertuig. Falcon Rijschool beoordeelt tijdens de proefles hoeveel rijlessen je nodig gaat hebben en kan het je tijdens diezelfde proefles allemaal uitleggen.

 

Hoe gaat het verder na de proefles?
Dan is er even de tijd om je vragen die je dan nog hebt te beantwoorden. Als je de rijopleiding gaat voortzetten zorgen we dat je een account krijgt om bij de planning van rijlessen te kunnen komen. Samen plannen we dan je volgende rijles en voor je het weet komen we je alweer ophalen. Zo makkelijk is het!

 

Welk pakket zal ik kiezen?
Dat is afhankelijk van wat jij wilt. De meeste kandidaten (80%) beginnen met een lespakket van 30 rijlessen. Die bestaat naast de 30 uren rijles ook uit een praktijkexamen en een TussenTijdse toets. Een pakket is voordeliger dan alle lessen en toetsen/examens los bestellen. Je kan dat pakket altijd aanvullen met losse rijlessen indien nodig. Wil je liever een kleiner of uitgebreider pakket?. Jij beslist! Zie onze pagina “Prijzen autorijles”.

Aanmelden voor een intake?

Google Reviews

 • Avatar Femke Beemer ★★★★★ in de afgelopen week
  Wat een geweldige service!
  Doordat de rijschool waar ik een pakket had afgenomen, geen plek
  … Lees meer meer had voor lessen door te veel leerlingen, moest ik opzoek naar een oplossing.
  Ik had mij aangemeld via de site en ik werd binnen 20(!) minuten terug gebeld(dit noem ik service). Hier vertelde ik mijn verhaal en er werd gelijk actie ondernomen om mij te helpen!
  Wat ben ik enorm tevreden! Dankzij de extra lessen bij Falcon heb ik mijn rijbewijs gehaald!
  Ook de instructeur was enorm vriendelijk en wist er leuke lessen van te maken!
  Het is iedereen aan te raden hier heen te gaan voor zijn of haar rijbewijs.
  Ik kom zeker terug voor mijn BE
  nogmaals aan het bedrijf en de instructeur GROTE DANK🙏
 • Avatar Stanzi Litjens ★★★★★ een week geleden
  Motor examen gehaald door bij deze rijschool te lessen. Fantastische ervaring. Super goed georganiseerd, … Lees meer fijne motoren en bovenal: 2 super motiverende en rustige leraren Anro en Tunahan. AVB bij het Gelredome en AVD op de weg natuurlijk: heel fijn. Inplannen van de lessen en examens goed ingepland op de PlanGo app. Gehaald binnen 5 maanden!
 • Avatar Ali ★★★★★ een week geleden
  Team Falcon heeft ervoor gezorgd dat ik mijn motor rijbewijs heb kunnen behalen. Het was een … Lees meer zeer leerzame periode waarin ik veel nieuwe vaardigheden heb geleerd. Super rijschool aanrader voor iedereen!

Falcon Rijschool

info@falconrijschool.nl
+31(0)6 588 221 32
Rijschool nummer: 5297H6

Zelf regelen

Machtig ons met DigiD

Theorie aanvragen CBR

Zelfreflectie CBR

Gezondheidsverklaring CBR

Falcon Rijschool

info@falconrijschool.nl
+31(0)6 588 221 32
Rijschool nummer: 5297H6

Zelf regelen

Machtig ons met DigiD

Theorie aanvragen CBR

Zelfreflectie CBR

Gezondheidsverklaring CBR