Aanhanger rijles bij Falcon Rijschool

Vanaf €430,- All-Inclusive

Aanhanger

Voor aanhanger rijles kom je naar Falcon Rijschool!

Wil je gaan rijden met een aanhanger, caravan, boot of bijvoorbeeld een paardentrailer? In de meeste gevallen heb je dan het BE rijbewijs nodig. Falcon Rijschool heet je in dat geval, samen met vele andere kandidaten, van harte welkom. Lees deze pagina eens door en kijk of je alle informatie over onze aanhanger rijlessen vindt waar je naar op zoek bent.

Heb je vragen? Stuur ons dan gerust een berichtje. Je kunt ons ook bellen! Bekijk onze contactpagina voor onze contactgegevens.

Aanhanger rijles in Arnhem en Nijmegen
Falcon Rijschool geeft aanhanger rijles in Arnhem en Nijmegen. Wij zetten op de afgesproken tijd en plaats de auto met trailer alvast voor je klaar!

Rijbewijs B en rijbewijs BE
Lees verder op deze pagina voor meer informatie met betrekking tot de verschillen tussen het B en BE rijbewijs.

Aanmelden voor een intake?

Over onze aanhanger rijlessen

Algemene informatie

Een B of een B-E rijbewijs?

Om met een aanhanger te mogen rijden heb je een B of BE rijbewijs nodig. Welk van de twee, hangt af van de maximale toegestane massa van de aanhanger en het voertuig dat de aanhanger trekt. De maximale toegestane massa is het lege gewicht plus het maximale laadvermogen. Stel dat een aanhanger met een eigen gewicht (lege gewicht) van 150 kilogram een toegestane maximale massa van 750 kilogram heeft, mag deze aanhanger nog met 600 kilogram lading worden belast.

 

Rijbewijs B

Heb je rijbewijs B (autorijbewijs)? Dan mag je met een auto:

 • Een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (ledig gewicht + laadvermogen)
 • Een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3500 kilo (ledig gewicht + laadvermogen) uitkomen

 

Rijbewijs BE

Heb je rijbewijs BE? Dan mag je met een auto:

 • Een aanhanger trekken van maximaal 3500 kilo (ledig gewicht + laadvermogen)
 • De auto en aanhanger mogen samen meer wegen dan 3500 kilo. De beperkingen van gewicht worden bepaald door de kentekens.

 

Één of twee daagse opleiding

De rijopleiding voor rijbewijs BE duurt altijd één dag of twee dagen en er kan worden gekozen voor een 5, 7 of 9 uur durende opleiding. De keuze is aan jou! Na deze 1 of 2 daagse opleiding heb je aansluitend je examen. Je hoeft voor het B-E rijbewijs geen apart theorie examen te doen!

Falcon Rijschool is goed op de B-E rijopleiding voorbereid. Alle lesauto's zijn voorzien van een achteruit kijk camera, meer dan voldoende trekkracht en natuurlijk een luxe, comfortabele bestuurdersplek vanaf waar jij vol vertrouwen het rijbewijs zult halen!

Wil je graag een intake vooraf? Een intake voor de rijopleiding B-E duurt bij ons maximaal 3 uur. Je hebt dan de tijd om te wennen aan de auto met trailer combinatie, vragen te stellen en de instructeur kan inschatten welke soort opleiding het beste bij jou past. De kosten van de intake zijn afhankelijk van de duur en worden verrekend met de prijs van het door jou gekozen pakket.

 

Geslaagd? Gefeliciteerd!
Nadat je bent geslaagd kun je de volgende dag naar je gemeente om jouw rijbewijs aan te vragen. Het duurt daarna gemiddeld vijf werkdagen voordat je je rijbewijs op kunt halen.

Wat neem je mee als je naar de gemeente gaat?

Veel gestelde vragen

Halen jullie mij op?
Voor de autorijlessen doen dat we dat wel, precies voor de deur zelfs op het door jou opgegeven adres. Voor de aanhanger rijlessen spreken we echter ergens in Arnhem of Nijmegen af. Bij aankomst hebben we de auto met trailer al voor je klaar staan!

Aanmelden voor een intake?

10 uur geleden

Falcon Rijschool
🔥🔥 Ook Rocky haalt zijn rijbewijs in 1️⃣✖️ 🔥🔥Op naar veel veilige kilometers 🏍💨‼️‼️ Proefles dit weekend nog mogelijk 😱 Neem snel contact op en claim jouw plek!! ✉️#motorrijden #slagendoejebijfalcon #rijschoolarnhem #rijbewijs #falcon #inthepocket #motorrijbewijs #motorarnhem #dreamscometrue #vrijheidopdemotor #rijbewijsgehaald ... Meer tonenMinder tonen
Bekijk op facebook

12 uur geleden

Falcon Rijschool
👍🏼👍🏼 Duim omhoog met een TOP resultaat 👍🏼👍🏼🏍💨 Khalid in 1️⃣❌ geslaagd 🏍💨We wensen je veel veilige kilometers 🏍🏁Proefles plannen en dit jaar nog genieten van de motor? Neem snel contact op ‼️#falcon #inthepocket #motorrijden #slagendoejebijfalcon #falconrijschool #rijbewijs #motorrijbewijs #motorrijlessenarnhem #rijschoolarnhem ... Meer tonenMinder tonen
Bekijk op facebook

14 uur geleden

Falcon Rijschool
🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁EDGAR G E F E L I C I T E E R D 🥳🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏍💨🔥 In 2,5 maand je rijbewijs op zak 💪🏼💪🏼Nu snel dat rijbewijs aanvragen 👀👀#trots #motorrijbewijs #rijschool #falconrijschool #slagendoejebijfalcon #motorrijden #falcon #niettestoppen #yamaha #rijbewijs #inthepocket ... Meer tonenMinder tonen
Bekijk op facebook

Google Reviews

 • Avatar Femke Beemer ★★★★★ in de afgelopen week
  Wat een geweldige service!
  Doordat de rijschool waar ik een pakket had afgenomen, geen plek
  … Lees meer meer had voor lessen door te veel leerlingen, moest ik opzoek naar een oplossing.
  Ik had mij aangemeld via de site en ik werd binnen 20(!) minuten terug gebeld(dit noem ik service). Hier vertelde ik mijn verhaal en er werd gelijk actie ondernomen om mij te helpen!
  Wat ben ik enorm tevreden! Dankzij de extra lessen bij Falcon heb ik mijn rijbewijs gehaald!
  Ook de instructeur was enorm vriendelijk en wist er leuke lessen van te maken!
  Het is iedereen aan te raden hier heen te gaan voor zijn of haar rijbewijs.
  Ik kom zeker terug voor mijn BE
  nogmaals aan het bedrijf en de instructeur GROTE DANK🙏
 • Avatar Stanzi Litjens ★★★★★ een week geleden
  Motor examen gehaald door bij deze rijschool te lessen. Fantastische ervaring. Super goed georganiseerd, … Lees meer fijne motoren en bovenal: 2 super motiverende en rustige leraren Anro en Tunahan. AVB bij het Gelredome en AVD op de weg natuurlijk: heel fijn. Inplannen van de lessen en examens goed ingepland op de PlanGo app. Gehaald binnen 5 maanden!
 • Avatar Ali ★★★★★ 2 weken geleden
  Team Falcon heeft ervoor gezorgd dat ik mijn motor rijbewijs heb kunnen behalen. Het was een … Lees meer zeer leerzame periode waarin ik veel nieuwe vaardigheden heb geleerd. Super rijschool aanrader voor iedereen!

Falcon Rijschool

info@falconrijschool.nl
+31(0)6 588 221 32
Rijschool nummer: 5297H6

Zelf regelen

Machtig ons met DigiD

Theorie aanvragen CBR

Zelfreflectie CBR

Gezondheidsverklaring CBR

Falcon Rijschool

info@falconrijschool.nl
+31(0)6 588 221 32
Rijschool nummer: 5297H6

Zelf regelen

Machtig ons met DigiD

Theorie aanvragen CBR

Zelfreflectie CBR

Gezondheidsverklaring CBR