Aanhanger rijles bij Falcon Rijschool

Vanaf €430,- All-Inclusive

Aanhanger

Voor aanhanger rijles kom je naar Falcon Rijschool!

Wil je gaan rijden met een aanhanger, caravan, boot of bijvoorbeeld een paardentrailer? In de meeste gevallen heb je dan het BE rijbewijs nodig. Falcon Rijschool heet je in dat geval, samen met vele andere kandidaten, van harte welkom. Lees deze pagina eens door en kijk of je alle informatie over onze aanhanger rijlessen vindt waar je naar op zoek bent.

Heb je vragen? Stuur ons dan gerust een berichtje. Je kunt ons ook bellen! Bekijk onze contactpagina voor onze contactgegevens.

Aanhanger rijles in Arnhem en Nijmegen
Falcon Rijschool geeft aanhanger rijles in Arnhem en Nijmegen. Wij zetten op de afgesproken tijd en plaats de auto met trailer alvast voor je klaar!

Rijbewijs B en rijbewijs BE
Lees verder op deze pagina voor meer informatie met betrekking tot de verschillen tussen het B en BE rijbewijs.

Aanmelden voor een intake?

Over onze aanhanger rijlessen

Algemene informatie

Een B of een B-E rijbewijs?

Om met een aanhanger te mogen rijden heb je een B of BE rijbewijs nodig. Welk van de twee, hangt af van de maximale toegestane massa van de aanhanger en het voertuig dat de aanhanger trekt. De maximale toegestane massa is het lege gewicht plus het maximale laadvermogen. Stel dat een aanhanger met een eigen gewicht (lege gewicht) van 150 kilogram een toegestane maximale massa van 750 kilogram heeft, mag deze aanhanger nog met 600 kilogram lading worden belast.

 

Rijbewijs B

Heb je rijbewijs B (autorijbewijs)? Dan mag je met een auto:

 • Een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (ledig gewicht + laadvermogen)
 • Een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3500 kilo (ledig gewicht + laadvermogen) uitkomen

 

Rijbewijs BE

Heb je rijbewijs BE? Dan mag je met een auto:

 • Een aanhanger trekken van maximaal 3500 kilo (ledig gewicht + laadvermogen)
 • De auto en aanhanger mogen samen meer wegen dan 3500 kilo. De beperkingen van gewicht worden bepaald door de kentekens.

 

Één of twee daagse opleiding

De rijopleiding voor rijbewijs BE duurt altijd één dag of twee dagen en er kan worden gekozen voor een 5, 7 of 9 uur durende opleiding. De keuze is aan jou! Na deze 1 of 2 daagse opleiding heb je aansluitend je examen. Je hoeft voor het B-E rijbewijs geen apart theorie examen te doen!

Falcon Rijschool is goed op de B-E rijopleiding voorbereid. Alle lesauto's zijn voorzien van een achteruit kijk camera, meer dan voldoende trekkracht en natuurlijk een luxe, comfortabele bestuurdersplek vanaf waar jij vol vertrouwen het rijbewijs zult halen!

Wil je graag een intake vooraf? Een intake voor de rijopleiding B-E duurt bij ons maximaal 3 uur. Je hebt dan de tijd om te wennen aan de auto met trailer combinatie, vragen te stellen en de instructeur kan inschatten welke soort opleiding het beste bij jou past. De kosten van de intake zijn afhankelijk van de duur en worden verrekend met de prijs van het door jou gekozen pakket.

 

Geslaagd? Gefeliciteerd!
Nadat je bent geslaagd kun je de volgende dag naar je gemeente om jouw rijbewijs aan te vragen. Het duurt daarna gemiddeld vijf werkdagen voordat je je rijbewijs op kunt halen.

Wat neem je mee als je naar de gemeente gaat?

Veel gestelde vragen

Halen jullie mij op?
Voor de autorijlessen doen dat we dat wel, precies voor de deur zelfs op het door jou opgegeven adres. Voor de aanhanger rijlessen spreken we echter ergens in Arnhem of Nijmegen af. Bij aankomst hebben we de auto met trailer al voor je klaar staan!

Aanmelden voor een intake?

6 dagen geleden

Falcon Rijschool
AVB examen binnen in 1️⃣❌ natuurlijk❗Met plezier je rijbewijs halen sinds 2010 ... Meer tonenMinder tonen
Bekijk op facebook

6 dagen geleden

Falcon Rijschool
🔥🔥1️⃣0️⃣0️⃣%🔥🔥1️⃣0️⃣0️⃣%🔥🔥HOPPA alle 2️⃣ naar het gemeentehuis! Gefeliciteerd met het behalen van jullie 🏍 rijbewijs. Wij wensen jullie heel veel veilige km’s‼️In1️⃣❌natuurlijk❗www.falconrijschool.nl#swsingeslaagd #twowheels #welovemotorcycles #drivesafe #motorrijbewijsbehaald #rijschoolfalcon #Arnhem #Nijmegen #Lent #oversteek #Elst #beastmode #fighters #elst #huissen #driel #bemmel ... Meer tonenMinder tonen
Bekijk op facebook

6 dagen geleden

Falcon Rijschool
Geslaagd gefeliciteerd Semih 🤩 Goed gedaan en nu lekker zelfstandig verder. Geniet ervan. Met plezier je rijbewijs halen❗❕❗AUTO (automaat) ➖ MOTOR ➖ AANHANGER#rijbewijs #rijschoolfalcon #nijmegen #arnhem #elst #lent #motorles #velp #Malden #bemmel #angeren #huissen #valburg #oversteek ... Meer tonenMinder tonen
Bekijk op facebook

Google Reviews

 • Avatar Jones bour ★★★★★ een week geleden
  De beste rijschool in Nederland die je kan voorstellen. Ik heb deze review samen met mijn docent … Lees meer Nederlands geschreven. Ik ben nu 3 jaar in Nederland en kom uit oorlogsland Syrië heb helaas mijn familie achter moeten laten. En alleen mijn koffers gepakt. Ben uiteindelijk in Nederland beland. In de kleine dorpje Beuningen. Ik ben via andere klasgenoten uit Nijmegen terecht gekomen bij rijschool Falcon. Ik heb complimenten en zeer veel respect voor de wijze hoe de lessen worden gegeven.. met veel passie en geduld. Ondanks dat ik heel gebrekkig Nederlands spreek en de taal niet goed begrijp is mij alle tijd gegeven en ruimte om mij te ontwikkelen als goeie motor rijder.
  Ik ben in 1x geslaagd voor beide examens.
  Nogmaals super veel Respect voor beide motor rij instructeurs van rijschool Falcon.
  Nog mijn laatste woorden die deze rijschool omschrijven.
  GEDULD
  LIEFDE
  RUIMTE
  RESPECT
  KENNIS
  SOCIAAL
  EMPATHIE
  ERVARING
 • Avatar Workout Bully ★★★★★ een week geleden
  Als je goed wilt leren motor rijden en ook snel je rijbewijs wilt halen, ben je bij Falcon … Lees meer aan het juiste adres. Er wordt goed en duidelijk uitgelegd waardoor je je al snel zelfverzekerd voelt op de motor. Het was duidelijk dat de instructeurs veel ervaring op de weg, maar ook in het lesgeven hadden.
  Ook vond ik het fijn dat er lekker werd door gepland richting het examen. We werkten dus echt ergens naartoe.
  In 1 x geslaagd voor beide examens, en dat met dank aan team Falcon! Bedankt toppers !
 • Avatar J. ★★★★★ een week geleden
  Dit bedrijf is 'DE' rijschool van Arnhem en omstreken. Ik heb hier twee keer me rijbewijs … Lees meer mogen halen en beide in een keer geslaagd mede door de gezellige sfeer, laag drempelige manier van lesgeven en een hoog kennis niveau.
  Al met al super tevreden! Ga zo door Falcon!

Falcon Rijschool

info@falconrijschool.nl
+31(0)6 588 221 32
Rijschool nummer: 5297H6

Zelf regelen

Machtig ons met DigiD

Theorie aanvragen CBR

Zelfreflectie CBR

Gezondheidsverklaring CBR

Falcon Rijschool

info@falconrijschool.nl
+31(0)6 588 221 32
Rijschool nummer: 5297H6

Zelf regelen

Machtig ons met DigiD

Theorie aanvragen CBR

Zelfreflectie CBR

Gezondheidsverklaring CBR