Aanhanger rijbewijs

BE rijbewijs pakket vanaf €480,-

Aanhanger rijles Arnhem

Behaal je aanhanger rijbewijs met Falcon Rijschool!

Om het aanhanger rijbewijs, ook wel bekend als BE rijbewijs, te behalen bij Falcon Rijschool Arnhem, moet de kandidaat voldoen aan bepaalde eisen en vereisten. De kandidaat moet in het bezit zijn van rijbewijs B. Daarnaast moet de kandidaat de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.

Het rijbewijs BE is vereist voor het besturen van een auto met een aanhanger waarvan het totaalgewicht meer dan 3500 kg bedraagt. Het rijbewijs B+ is vereist voor het besturen van een auto met een aanhanger waarvan het totaalgewicht minder dan 3500 kg bedraagt, maar de combinatie van auto en aanhanger meer dan 3500 kg weegt.

Voertuigen die onder deze categorie vallen zijn onder andere auto’s met caravan, paardentrailers en grote aanhangwagens. De kosten voor het behalen van het aanhanger rijbewijs bij Falcon Rijschool Arnhem zijn afhankelijk van het aantal lessen dat de kandidaat nodig heeft. Om het eenvoudig te houden hebben we pakketten samengesteld voor de aanhanger rijbewijs. Op de pakketten pagina vind je ook de individuele kosten.

Aanhanger trekken met rijbewijs B

Met een rijbewijs B mag je een aanhangwagen trekken, zolang het totale gewicht van de auto en de aanhanger niet meer is dan 3.500 kg. Dit is inclusief het gewicht van de aanhanger zelf, de lading en het gewicht van de auto. Het maximale gewicht dat de aanhanger mag hebben, is afhankelijk van het leeggewicht van de auto. 

Voor het trekken van een aanhangwagen met een totaal gewicht van meer dan 3.500 kg is een rijbewijs BE vereist.

Aanhanger trekken met rijbewijs BE: wat zijn de vereisten

Je hebt een BE-rijbewijs nodig wanneer je een auto met een aanhanger, caravan of oplegger wilt besturen waarbij het totale toegestane maximumgewicht van de combinatie (auto plus aanhanger/oplegger) meer is dan 3500 kg, maar niet meer dan 7000 kg.

Dit betekent dat als de auto en aanhanger samen zwaarder zijn dan 3500 kg, je niet meer met alleen een B-rijbewijs mag rijden en je het BE-rijbewijs nodig hebt. Het BE-rijbewijs geeft je de vaardigheden en kennis om veilig met grotere en zwaardere combinaties de weg op te gaan. Het is vooral belangrijk voor mensen die bijvoorbeeld met een caravan op vakantie gaan, of voor beroepsmatige doeleinden zoals bouw- en transportwerkzaamheden.

Rijden met een aanhanger

Het behalen van het BE-rijbewijs opent nieuwe mogelijkheden voor bestuurders die met een aanhanger willen rijden. Dit is bijzonder nuttig voor zowel persoonlijke als professionele doeleinden. Voor persoonlijk gebruik denk je bijvoorbeeld aan het transporteren van grotere voorwerpen zoals meubels of grotere tuinapparatuur. Professioneel gezien is het BE-rijbewijs essentieel voor beroepen in de bouw, landschapsarchitectuur of evenementenlogistiek, waar regelmatig zware materialen of apparatuur vervoerd moeten worden.

Het rijden met een aanhanger vereist specifieke vaardigheden en kennis die verder gaan dan wat bij een standaard B-rijbewijs wordt geleerd. Het besturen van een groter en zwaarder voertuigcombinatie vereist inzicht in onder meer:

 • het aankoppelen van de aanhanger
 • het manoeuvreren en parkeren
 • het inschatten van de impact van de aanhanger op het rijgedrag van de auto
 • kennis van de benodigde verkeersregels en veiligheidsvoorschriften die gelden voor het BE rijbewijs

Het BE-rijbewijs zorgt ervoor dat bestuurders deze vaardigheden en kennis bezitten, zodat ze veilig en verantwoord de weg op kunnen met hun combinatie. Het succesvol behalen van het BE-rijbewijs geeft bestuurders niet alleen meer vrijheid in hun rijmogelijkheden, maar verhoogt ook hun veiligheid en die van anderen op de weg.

Rijden met een caraven

Om met een caravan te rijden, moet je eerst controleren of je auto geschikt is om een ​​caravan te trekken. Het maximale gewicht dat je mag trekken met een auto met een rijbewijs B is 3.500 kg, inclusief de caravan zelf. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de combinatie van auto en caravan binnen de wettelijke vereisten valt, zoals de lengte, breedte en hoogte. In veel gevallen heb je dus al gauw de BE rijbewijs nodig doordat een caravan vaak zwaar is of de afmetingen niet toegestaan zijn met een B rijbewijs

Het rijden met een caravan vereist ook extra aandacht en vaardigheden, zoals het anticiperen op het langere remtraject, het nemen van ruimere bochten en het beheersen van de snelheid op hellingen.

Rijden met een boottrailer

Om te rijden met een boottrailer, heeft u een rijbewijs B of BE nodig, afhankelijk van het gewicht van de trailer en de boot. Met een rijbewijs B mag u een boottrailer trekken waarvan de maximale toegestane massa niet meer dan 750 kg bedraagt. Met een rijbewijs BE kunt u een boottrailer trekken met een maximale toegestane massa van meer dan 750 kg.

Bij het rijden met een boottrailer moet u rekening houden met de geldende verkeersregels en snelheidslimieten. Zorg ervoor dat de trailer goed is aangesloten op het trekkende voertuig en controleer regelmatig de bandenspanning en remmen van zowel de trailer als de auto. Let ook op de maximale lengte, breedte en hoogte van de trailer volgens de wettelijke eisen.

Bij het achteruit rijden met een boottrailer is het belangrijk om geduldig en voorzichtig te zijn. Gebruik uw zijspiegels en laat iemand buiten de auto u begeleiden indien mogelijk. Draai het stuur in de tegenovergestelde richting van waar u wilt dat de trailer naartoe gaat.

Rijden met een paardentrailer?

Met een BE-rijbewijs ben je gekwalificeerd om veilig en verantwoordelijk een paardentrailer te besturen, een essentiële vaardigheid voor paardenliefhebbers en professionals in de paardensport. Dit rijbewijs stelt je in staat om met een zwaardere combinatie van een voertuig en paardentrailer te rijden, waarbij het totale gewicht van de combinatie tussen 3500 kg en 7000 kg ligt. Of je nu naar wedstrijden, trainingen of naar een nieuwe stal reist, het BE-rijbewijs biedt de vrijheid en flexibiliteit om je paarden zelfstandig en veilig te vervoeren.

Het besturen van een voertuig met een paardentrailer met een BE-rijbewijs omvat meer dan alleen het volgen van de verkeersregels; het gaat ook om het begrijpen van de behoeften en het comfort van de paarden tijdens het vervoer. Bestuurders moeten bekwaam zijn in het soepel navigeren door bochten, het handhaven van een stabiele snelheid en het anticiperen op verkeerssituaties om abrupte bewegingen te vermijden die stress of letsel bij de paarden kunnen veroorzaken. Daarnaast dienen zij zich bewust te zijn van de extra lengte en hoogte van de combinatie, wat een invloed heeft op zaken als inhalen, parkeren en rijden onder lage bruggen of smalle wegen.

 

Wat kost een aanhanger rijbewijs

Bent u op zoek naar een rijschool in Arnhem om uw aanhanger rijbewijs te halen? Bij Falcon Rijschool bent u aan het juiste adres! Voordat u begint met uw rijlessen, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de kosten zijn en wat u kunt verwachten. Bij een aanhangerrijbewijs heb je de volgende kosten:

 • BE Rijlessen
 • BE Examen (CBR)
 • Eventuele BE Herkansing (CBR)

Afhankelijk van je ervaring adviseren wij je het aantal uur dat we denken dat jij nodig hebt aan lessen. Deze lessen kun je los kopen of je kunt een aanhanger rijbewijs pakket afnemen.

Naast de rijlessen moet je een BE examen afleggen. Dit gebeurt bij het CBR. Het CBR rekent hiervoor een bedrag. De actuele prijzen kun je op de pakketten pagina vinden.

Mocht je toch nog onverwachts moeten herkansen, dan heb je de kosten voor de BE herkansing. Ook de actuele kosten daarvan zie je terug op onze pakketten pagina

Wat zijn de eisen om het BE rijbewijs te halen

Om dit rijbewijs te behalen, moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Daarnaast is het nodig om een praktijkexamen af te leggen. Het is ook belangrijk om te weten dat voor het rijbewijs BE specifieke eisen gelden met betrekking tot het gewicht van de aanhanger en de combinatie van voertuigen. Met een rijbewijs BE mag je een aanhangwagen trekken met een gewicht boven de 750 kg, mits het totale gewicht van de combinatie binnen de wettelijke grenzen blijft.

Arnhem

Westervoort

Duiven

Zevenaar

Lingewaard

Doesburg

Renkum

Rheden

Over onze autorijlessen

Algemene informatie

Starten met scooterrijlessen?

Heel goed! Een rijbewijs geeft je heel veel vrijheid en is super leuk! En zal het je ook makkelijker maken om een bijbaan te vinden als bezorger bijvoorbeeld..

 

Eerst een goede rijopleiding

Je scooterrijbewijs krijg je niet zomaar. Je moet eerst laten zien dat je de scooter onder controle hebt. Een goede rijopleiding zorgt dat jij voor elkaar krijgt! Falcon Rijschool kijkt terug op jaren ervaring in rijopleidingen en honderden geslaagden. Wij helpen jou met een succesvolle rijopleiding en het behalen van jouw scooterrijbewijs. Meld je makkelijk aan via het aanmeldformulier op deze pagina en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor je het weet zien wij jou tijdens de eerste rijles!

 

Geslaagd? Gefeliciteerd!

Nadat je bent geslaagd kun je de volgende dag naar je gemeente om jouw rijbewijs aan te vragen. Het duurt daarna gemiddeld vijf werkdagen voordat je je rijbewijs op kunt halen.

Wat neem je mee als je naar de gemeente gaat?

 

Aanmelden voor een intake?

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Google Reviews

 • Avatar Giovanni Jansen ★★★★★ een maand geleden
  Vandaag geslaagd voor de scooter!!! Ik heb een dagcursus gevolgd en mijn instructrice voor … Lees meer vandaag
  was Caitlin.Ze gaf super goed les met een duidelijke uitleg en veel geduld😅. En naast dat alles was ze ook nog eens super leuk en gezellig wat het ijs doorbreekt als je zenuwachtig bent! Al met al super leerzame dag gehad, gezellig en veel gelachen en natuurijk het belangrijkste..GESLAAGD!!!!
  Dit bedrijf zeker een AANRADER!
  Allemaal bedankt.Groeten Giovanni
 • Avatar Svenja D ★★★★★ 5 maanden geleden
  Ontzettend blij dat ik ben gaan lessen bij deze rijschool en raad deze ook aan iedereen aan! … Lees meer
  Nadat ik mij aangemeld had ben ik erg snel teruggebeld. De communicatie is altijd top geweest!
  Met heel veel plezier motorrijles gehad bij beide instructeurs. Er wordt goed met je meegedacht en veel persoonlijke aandacht waardoor je veel leert in de lessen.
  Ondanks dat ik geen autorijbewijs heb, ben ik voor zowel mijn AVB als AVD in 1x geslaagd!!
  Wat mij betreft de beste rijschool!
 • Avatar Marleen Spaargaren ★★★★★ 4 maanden geleden
  Ik heb van alledrie de motorinstructeurs les gehad en dat heb ik bij alledrie als prettig ervaren. … Lees meer Meestal had ik les van Anro en behalve dat hij kundig was en me de juiste tips gaf was het met name zijn rustige houding die maakte dat ik met steeds meer zelfvertrouwen het motorrijden onder de knie kreeg. ( Ik ben 57 en wanneer ik nerveus was voor een les pepte hij me steeds op:)
  De motoren waren altijd prima in orde en wat ik ook als bijzonder prettig heb ervaren is dat ze een vaste collega hebben ( Stephanie) voor de planning. Zij reageerde altijd snel, dacht mee, was aardig en betrokken en deed alles wat mogelijk was wanneer er bv ivm mijn werk geruild moest worden van lestijden of wanneer er vlak voor een examen wat extra lessen ingepland moesten worden. Dus al met al kan ik rijschool Falcon enorm aanraden!

Contact:

Email: info@falconrijschool.nl

Telefoon: 06-58822132

Adres: Leemansweg 39 G 6827 BX Arnhem

Kantoortijden: 

Maandag:     09:00 - 17:00

Dinsdag:        09:00 - 17:00

Woensdag:   09:00 - 17:00

Donderdag:   11:00 - 20:00

Vrijdag:         09:00 - 17:00

Zaterdag:       11:00 - 17:00

Zondag:          Gesloten

 

Zelf regelen

Machtig ons met DigiD

Theorie aanvragen CBR

Zelfreflectie CBR

Gezondheidsverklaring CBR

Falcon Rijschool

info@falconrijschool.nl
+31(0)6 588 221 32
Rijschool nummer: 5297H6

Zelf regelen

Machtig ons met DigiD

Theorie aanvragen CBR

Zelfreflectie CBR

Gezondheidsverklaring CBR

Vrijblijvend aanmelden